السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
اهلا وسهلا بكم
النهارد ان شاء لله سوف اقدم لكم
طاجن اللحم بالخضار
::::::::::::::::::::
للشيف منال العالم
الفائز بالمركز الرابع فى
◄☆▁▂▃▅▆█الجزء الثالث من مسابقة ۩ ابداعي في وصفاتي في تطبيقي لشيفاتي ◄☆▁▂▃▅▆█
واحب اشكر من اعماق قلبى مشرفتنا الغاليه حجابى
على تنظيم هذه المسابقه الرائعه
جعل الله كل اعمالها فى ميزان حسناتها
كما احب اشكر الرائعه ام مروان على شهادة التقدير الجميله
فلها منى كل التقدير والاحترام
نبدا بسم الله الرحمن الرحيم
المقاديـــــــــــــــــــــــــــر
*********************
*500 جرام لحم بتلو مقطع قطع صغيره
*4 ملعقة سمن
*1 ملعقه صغيره ملح
*1 ملعقه صغيره فلفل اسود
*2 ملعقه صغيره بهار مشكل
*1 حبه كبيره بصل جوانح
*6 فص ثوم مهروس
*حبه كبيره بطاطس مكعبات
*حبه كبيره كوسه مكعبات او شرائح
* حبه كبيره فلفل اخضر حلو
*حبه كبيره فلفل احمر حلو
*حبه كبيره فلفل اصفر حلو
*2 حبه كبيره جزرمكعبات او شرائح
*2كوب بازلاء
*2حبه كبيره طماطم شرائح
مقاديـــــــــــــــــــــــر الباشاميل
*************************
*4ملعقه كبيره زيت
*2 ملعقه كبيره سمن
*6 ملعقه كبيره دقيق
*3 كوب حليب
*1ملعقه صغيره ملح
*1 كوب موزاريلا
*2 ملعقه كبيره زبده
*2 ملعقه كبيره بقسماط
2/1 ملعقه صغيره بابريكا
الطريقـــــــــــــــــــــــــــــــه
/////////////////////////////////
نسخن الفرن
نضع السمن فى الطاسه ونضعها على النار
نشوح اللحم
ونشوح سريعااااااااااااحتى لاتفقد المياه وتنشف
نحضر الطاجن او البايركس وندهنه
نضع اللحم فى الطاجن بعد وضع البهارات
نضع سمن ونشوح البصل
نضع الثوم مع البصل ونشوح ونضيف ملح وفلفل اسود
طريقة الباشميل
نضع الزيت مع السمن ثم نضع الدقيق ونقلب حتى يبدا الدقيق
فى الاصفرار ثم نضيف اللبن تدريجياااااااا ونقلب سريعاااااااا
حتى لا تتكون كلاكيع ويصبح كريمى نرفعه من على النار
وبعد ان يبرد نضيف الجبن الموزاريلا
نقلب الجبنه مع البشاميل
نحضر حله عميقه ونشوح الخضراوات فى ملعقة سمن
ويفضل سلق الخضراوات بنسبة75% قبل التشويح ونضيف الفلفل الاسود والملح
نضع الخضراوات على اللحم فى الطاجن
نضيف الباشاميل على الخضار
ونغطى كل الخضراوات بالباشاميل
ثم نرش القسماط والبابريكا على وش الطاجن
وندخلها الفرن
وفى الوقت دا نعمل شوية رز
نغسل الارز ونصفيه ثم نحضر حله ونضع بها خليط من زيت وسمن ونشوح الارز
والتكه دى مهمه لكى يصبح حبه حبه
نضيف ملعقه من بودرة الزعفران لتعطيه لونا جميلا
نضيف الماء المغلى لكل كوب ارز 2 كوب ماء مغلى ونغطى الحله
ونعلى النار وبعد شويه نهدى النار وعند تمام النضج نرفع غطا الحله
ليتم تهوية الارز
الطاجن فور خروجه من الفرن
ممكن يقدم هكذا
يتبع
اهلا وسهلا بكم
النهارد ان شاء لله سوف اقدم لكم
طاجن اللحم بالخضار
::::::::::::::::::::
للشيف منال العالم
الفائز بالمركز الرابع فى
◄☆▁▂▃▅▆█الجزء الثالث من مسابقة ۩ ابداعي في وصفاتي في تطبيقي لشيفاتي ◄☆▁▂▃▅▆█
واحب اشكر من اعماق قلبى مشرفتنا الغاليه حجابى
على تنظيم هذه المسابقه الرائعه
جعل الله كل اعمالها فى ميزان حسناتها
كما احب اشكر الرائعه ام مروان على شهادة التقدير الجميله
فلها منى كل التقدير والاحترام
نبدا بسم الله الرحمن الرحيم
المقاديـــــــــــــــــــــــــــر
*********************
*500 جرام لحم بتلو مقطع قطع صغيره
*4 ملعقة سمن
*1 ملعقه صغيره ملح
*1 ملعقه صغيره فلفل اسود
*2 ملعقه صغيره بهار مشكل
*1 حبه كبيره بصل جوانح
*6 فص ثوم مهروس
*حبه كبيره بطاطس مكعبات
*حبه كبيره كوسه مكعبات او شرائح
* حبه كبيره فلفل اخضر حلو
*حبه كبيره فلفل احمر حلو
*حبه كبيره فلفل اصفر حلو
*2 حبه كبيره جزرمكعبات او شرائح
*2كوب بازلاء
*2حبه كبيره طماطم شرائح
مقاديـــــــــــــــــــــــر الباشاميل
*************************
*4ملعقه كبيره زيت
*2 ملعقه كبيره سمن
*6 ملعقه كبيره دقيق
*3 كوب حليب
*1ملعقه صغيره ملح
*1 كوب موزاريلا
*2 ملعقه كبيره زبده
*2 ملعقه كبيره بقسماط
2/1 ملعقه صغيره بابريكا
الطريقـــــــــــــــــــــــــــــــه
/////////////////////////////////
نسخن الفرن
نضع السمن فى الطاسه ونضعها على النار
نشوح اللحم
ونشوح سريعااااااااااااحتى لاتفقد المياه وتنشف
نحضر الطاجن او البايركس وندهنه
نضع اللحم فى الطاجن بعد وضع البهارات
نضع سمن ونشوح البصل
نضع الثوم مع البصل ونشوح ونضيف ملح وفلفل اسود
طريقة الباشميل
نضع الزيت مع السمن ثم نضع الدقيق ونقلب حتى يبدا الدقيق
فى الاصفرار ثم نضيف اللبن تدريجياااااااا ونقلب سريعاااااااا
حتى لا تتكون كلاكيع ويصبح كريمى نرفعه من على النار
وبعد ان يبرد نضيف الجبن الموزاريلا
نقلب الجبنه مع البشاميل
نحضر حله عميقه ونشوح الخضراوات فى ملعقة سمن
ويفضل سلق الخضراوات بنسبة75% قبل التشويح ونضيف الفلفل الاسود والملح
نضع الخضراوات على اللحم فى الطاجن
نضيف الباشاميل على الخضار
ونغطى كل الخضراوات بالباشاميل
ثم نرش القسماط والبابريكا على وش الطاجن
وندخلها الفرن
وفى الوقت دا نعمل شوية رز
نغسل الارز ونصفيه ثم نحضر حله ونضع بها خليط من زيت وسمن ونشوح الارز
والتكه دى مهمه لكى يصبح حبه حبه
نضيف ملعقه من بودرة الزعفران لتعطيه لونا جميلا
نضيف الماء المغلى لكل كوب ارز 2 كوب ماء مغلى ونغطى الحله
ونعلى النار وبعد شويه نهدى النار وعند تمام النضج نرفع غطا الحله
ليتم تهوية الارز
الطاجن فور خروجه من الفرن
ممكن يقدم هكذا
يتبع