المقادير:
٣ فص ثوم
١ ثمره بصل كبيرة
٢ ثمره طماطم متوسطة الحجم
ربع كيلو لحم مقطع صغير
كمون و فلفل
جريش مغسول جيدا
١ كوب ماء
الطريقة:
طريقه عمل الجريش الاحمر بصلصه الطماطم
يقطع البصل و الثوم الي قطع صغيره
مع اضافه القليل من الزيت في المقلاه ثم توضع على النار
و تترك علي النار حتي يتحمر البصل و الثوم
ثم تضاف الطماطم و اللحم و يترك القدر حتى يتسبك جيدا
ثم تضاف البهارات و الملح و الماء حتى تغطى اللحم
و يترك القدر علي نار متوسطه الحراره لمده نصف ساعة
ثم يضاف الجريش الى المرقه و تقلب جيدا
ثم يضاف الماء عند الحاجه
و تترك مكونات الجريش الاحمر بصلصه الطماطم في قدر الضغط علي النار لمده نصف ساعة
و يقدم الجريش الاحمر بصلصه الطماطم
و بالهناء و الشفاء
٣ فص ثوم
١ ثمره بصل كبيرة
٢ ثمره طماطم متوسطة الحجم
ربع كيلو لحم مقطع صغير
كمون و فلفل
جريش مغسول جيدا
١ كوب ماء
الطريقة:
طريقه عمل الجريش الاحمر بصلصه الطماطم
يقطع البصل و الثوم الي قطع صغيره
مع اضافه القليل من الزيت في المقلاه ثم توضع على النار
و تترك علي النار حتي يتحمر البصل و الثوم
ثم تضاف الطماطم و اللحم و يترك القدر حتى يتسبك جيدا
ثم تضاف البهارات و الملح و الماء حتى تغطى اللحم
و يترك القدر علي نار متوسطه الحراره لمده نصف ساعة
ثم يضاف الجريش الى المرقه و تقلب جيدا
ثم يضاف الماء عند الحاجه
و تترك مكونات الجريش الاحمر بصلصه الطماطم في قدر الضغط علي النار لمده نصف ساعة
و يقدم الجريش الاحمر بصلصه الطماطم
و بالهناء و الشفاء