السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
النهارده جبتلكم وصفه اخدتها من الشيف منال العالم وهى الدجاج المقرمش المشوى
نبتدى بسم الله الرحمن الرحيم
المقادير
كوب لبن رايب / كيلو دجاج مقبطع اربع ارباع / فص ثوم مهروس / ملعقه كبيره زنجبيل مفروم(فريش)/ ملعقه صغيره شطه مجروشه/ ملعقه صغيره بابريكا / ملعقه صغيره فلفل اسود /ملعقه صغيره اوريجانو/ملعقه ونص صغيره ريحان/ملعقه ص كزبره ناشفه /ملعقه صغيره بصل مجفف/ 3ملاعق كبار خل بالسميك / كوب زبده مذابه /كوب دقيق / ربع كوب جبن بارميزان ناعم/ 3كوب كورن فليكس
الطريقه
بقى نبتدى مع بعض بسم الله الرحمن الرحيم
نحط الزبده تسيح النار بس اوعى تنسيها (ممكن تحطى معاها ملعقة زيت علشان متتحرقش )
نجيب طبق غويط ونحط فيه الثوم والجنزبيل وخل البلسميك واللبن والجبنهط مع بعضهم ودا علشان ننقع الدجاج فيه
نجيب التوابل الناشفه كلها ونحطهم مع بعض ونقسمهم ل3 اجزاء شويه لتتبيل الدجاج وشويه للدقيق وشويه نحطهم على الزبده
انا هنا غسلت الدجاج غسله تمام وبهدلته بصراحه هههههه ومرمته ليمون لحد ما قالى خلاااص ارحمينى
واستخدمت قطعة جبنه كيرى ونص علبة زبادى دايت بدل الجبنه البارميزان مكنتش عندى وكسلت انزل اشتريها بصراحه
انا هنا ماستخدمتش الريحان والاريجانو علشان مكنش عندى اوريجانو وانا مش بحب الرياح
استبدلتهم بجلجلان وهيل (حبهان) وقرفه ناعمه وثوم باودر وبس وبقيت المكونات عادى كلها
انا تبلت الدجاج خلاص اممممممم يم يمى
نجيب طبقين ونحط الزبده فى واحد ونحط الدقيق فى التانى وطبعا مننساش نحط التوابل عليهم
ونجيب طبق للكورن فليكس ونحطه فيه ونضغط على الكورن فليكس بايدينا بحيث اننا نخليه مجروش كدا مش ناعم اوعو تخاوه ناعم علشان منضيعش الكرسبى بتاعه
زاى كدا بالظبط
بعد كدا نجيب قطع الدجاج وناخد قطعه قطعه نحطها على الدقيق بعد كدا على الزبده بعد كدا على الكورن فليكس لحد ما الدجاج يخلص
نحاول نبهدلش ايدينا الشمال علشان لو احتجنا نشيل حاجه بيها ولو نلبس جوانتى زاى ما انا عملت فى ايديى اليمين يبقى كويس
علشان احافظ على ايديى
نجيب بقى صنيه ونلفها بورق سليفان كلها ونحط عليها الدجاج
زى كدا ونشد السوليفان كويس يبقى مشدود على الصنيه ونرص زاى الصوره كدا
ونحطها فى الفرن على درجه حراره 180 ونسيبها ساعه كامله وممكن تحطيها اكتر ممكن ساعه وربع عتلشان نضمن انها استوت كويس
هنا لما تطلعت الدجاج من الفرن
شفتو ازاى جميل امممممم يم يم يمى
ودا لما خلصت عملت معاها رفيق الدرب ههههه السيد بطاطس وسلطة كرنب وديه طبعا اخدت طريقتها من ست الناس الست نوسهالملحوسه وبتكاتها كمان
وبكدا اكون خلصت وخلصت هههههه من الدجاج المقرمش المشوى للشيف منال العالم
يلاااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا جو جو جو جو جو جو حطيلى تقيييييم علشان انا بجد تعتبت فى كل حاجه وصقفولى قبل ما تمشو بقى
اختكم فى الله رشا
النهارده جبتلكم وصفه اخدتها من الشيف منال العالم وهى الدجاج المقرمش المشوى
نبتدى بسم الله الرحمن الرحيم
المقادير
كوب لبن رايب / كيلو دجاج مقبطع اربع ارباع / فص ثوم مهروس / ملعقه كبيره زنجبيل مفروم(فريش)/ ملعقه صغيره شطه مجروشه/ ملعقه صغيره بابريكا / ملعقه صغيره فلفل اسود /ملعقه صغيره اوريجانو/ملعقه ونص صغيره ريحان/ملعقه ص كزبره ناشفه /ملعقه صغيره بصل مجفف/ 3ملاعق كبار خل بالسميك / كوب زبده مذابه /كوب دقيق / ربع كوب جبن بارميزان ناعم/ 3كوب كورن فليكس
الطريقه
بقى نبتدى مع بعض بسم الله الرحمن الرحيم
نحط الزبده تسيح النار بس اوعى تنسيها (ممكن تحطى معاها ملعقة زيت علشان متتحرقش )
نجيب طبق غويط ونحط فيه الثوم والجنزبيل وخل البلسميك واللبن والجبنهط مع بعضهم ودا علشان ننقع الدجاج فيه
نجيب التوابل الناشفه كلها ونحطهم مع بعض ونقسمهم ل3 اجزاء شويه لتتبيل الدجاج وشويه للدقيق وشويه نحطهم على الزبده
انا هنا غسلت الدجاج غسله تمام وبهدلته بصراحه هههههه ومرمته ليمون لحد ما قالى خلاااص ارحمينى
واستخدمت قطعة جبنه كيرى ونص علبة زبادى دايت بدل الجبنه البارميزان مكنتش عندى وكسلت انزل اشتريها بصراحه
انا هنا ماستخدمتش الريحان والاريجانو علشان مكنش عندى اوريجانو وانا مش بحب الرياح
استبدلتهم بجلجلان وهيل (حبهان) وقرفه ناعمه وثوم باودر وبس وبقيت المكونات عادى كلها
انا تبلت الدجاج خلاص اممممممم يم يمى
نجيب طبقين ونحط الزبده فى واحد ونحط الدقيق فى التانى وطبعا مننساش نحط التوابل عليهم
ونجيب طبق للكورن فليكس ونحطه فيه ونضغط على الكورن فليكس بايدينا بحيث اننا نخليه مجروش كدا مش ناعم اوعو تخاوه ناعم علشان منضيعش الكرسبى بتاعه
زاى كدا بالظبط
بعد كدا نجيب قطع الدجاج وناخد قطعه قطعه نحطها على الدقيق بعد كدا على الزبده بعد كدا على الكورن فليكس لحد ما الدجاج يخلص
نحاول نبهدلش ايدينا الشمال علشان لو احتجنا نشيل حاجه بيها ولو نلبس جوانتى زاى ما انا عملت فى ايديى اليمين يبقى كويس
علشان احافظ على ايديى
نجيب بقى صنيه ونلفها بورق سليفان كلها ونحط عليها الدجاج
زى كدا ونشد السوليفان كويس يبقى مشدود على الصنيه ونرص زاى الصوره كدا
ونحطها فى الفرن على درجه حراره 180 ونسيبها ساعه كامله وممكن تحطيها اكتر ممكن ساعه وربع عتلشان نضمن انها استوت كويس
هنا لما تطلعت الدجاج من الفرن
شفتو ازاى جميل امممممم يم يم يمى
ودا لما خلصت عملت معاها رفيق الدرب ههههه السيد بطاطس وسلطة كرنب وديه طبعا اخدت طريقتها من ست الناس الست نوسهالملحوسه وبتكاتها كمان
وبكدا اكون خلصت وخلصت هههههه من الدجاج المقرمش المشوى للشيف منال العالم
يلاااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا جو جو جو جو جو جو حطيلى تقيييييم علشان انا بجد تعتبت فى كل حاجه وصقفولى قبل ما تمشو بقى
اختكم فى الله رشا